Balkanium
BALKAN MUSIC DATABASE
Kenge Vlonjate Qytetare - Vajze E Valave

Artist(s): Kenge Vlonjate Qytetare

Title: Vajze E Valave

Language(s): Albanian Albanian Flag Icon

Translations: Not Available

Lyrics:

Vajze e valave
Zëmëra s’ja mban
Mbi një gur n’an të detit
Qan, e zeza , qan

Pret atë që pret
E një dhembje ndjen
Gjithë bota ven’ e vijnë
Po aty nuk vjen

Pranvera arrin
Një mëngjes të qet
Vijn’e shkojnë dallëndyshet
Vajza u thërret:

Ju të bukur zogjë
Tek ju kam një shpres’
Ju që shkoni det’e male
Dua t’u pyes

Një jetime jam
Pa nën e baba
një që kisha, një që doja
iku e më la

Mos e patë ju
Rron apo nuk rron
ndonjë lajm a ndonjë letrë
vallë a më kujton

Vajza e Valëvet
Vetëm pa njeri
Qante veten, qante fatin,
n’atë varfëri

Erdhi dimri ‘keq
një mëngjes të zi
ç’u nxi qielli dhe deti
gjëmon bie shi

Në ëndrrë se ç’pa
Djalin në vapor
Sikur shkonte dhe i hodhi
Vajzës një kuror

Letra e zezë vjen
E me të vërtet
Djali kishte udhëtuar
Pa kthim e për jetë

Thoshte i mjeri Djal’
“Vajza e Valëvet”
“Mere këtë letrë e qajmë
tjetër vend më pret

“Ah!Këjo dunja
një qëndrim nuk mban
“Dashuria jonë shuhet
Fat’i zi na ndan

“Mos u dëshpëro
Je një vajz’ e re
Un martohem n’atë jetë
ti martohu atje

“Vajza e Valëvet
qofshë me shëndet
“mos kujto kohën e shkuar
po harroje shpejt

“O i dashur Djal’
shkove dhe më le
s’pate faj as ti as unë
ashtu qe për ne
ne u ndamë këtu
qielli atje lart
do të na bashkojë, o Djalë
prit se vij për pak

Lamtumir, o Gur
mjaft-ë kaqë koh’
vuajte dhe ti me mua
shkoj e më s’të shoh

Haj Dunja ! Dunja
s’ke gjë të vërtet
Lamtumirë e Jet’ e rreme
Merm o valë, o det…Share

USER COMMENTS

No one has commented yet. You can be the first! :)

Please login to write a comment.

USERS

User Name:

Password:

Remember me!

Forgot your login info?

SOCIALISING